Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu ciasteczka półkruche.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem wanilinowym i solą i cukrem pudrem. Zrobić wgłębienie w cieście i dodać masło, śmietanę i żółtko. Wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto na jednolita masę. Gotowe ciasto wionąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok 40 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 2-3 mm różne kształty. Układamy na blasze wyścielonej papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15-20 minut. Z soku z cytryny i cukru pudru zrobić lukier z dowolnym barwnikiem i polukrować przestudzone ciasteczka.