Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 15815
Dodano: 21.01.2021
Odsłon: 806
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ugotowałam fasolę z kminem w osolonej wodzie. Rozdrobniłam ją malakserem, można widelcem. Zostawiłam odrobinę wody z gotowania.
Na patelni lekko zrumieniłam posiekaną w kosteczkę cebulę. Dodałam fasolową masę, przesmażyłam całość i doprawiłam jeszcze solą i pieprzem.
Ciasto pokroiłam na kwadraty i nałożyłam farsz. Lepiej nie zgniatać za bardzo brzegów- ciasto ładnie się rozwarstwi.
Piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta.
Ciasteczka jeszcze posmarowałam po wierzchu rozkłóconym jajem i posypałam czarnuszką.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (30)

Dolcevita-in-my-kitchen 25 styczniaZgłoś do usunięcia
Jakie smakolyki, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 25 styczniaZgłoś do usunięcia
Fajny pomysł:) Bardzo lubię wszelkie przekąski z ciasta francuskiego:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Wygląda niesamowicie smacznie! <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

asia67 21 styczniaZgłoś do usunięcia
na pewno zrobię, pastę z fasoli uwielbiam :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Blog_Mydlo_i_Powidlo 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Super przepis:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Jakie fajne! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Super pomysł :) Smak musi był rewelacyjny, no i ten intrygujący sos po prawej ;) Odpowiedzi: 11 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 21 styczniaZgłoś do usunięcia
To musi być przepyszne! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

agiza 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis. Smakowicie wyglądają:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Fajne, a ile tej fasoli dałaś ? Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz