Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach farsz i chrupkim ciasteczku.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1438
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5610
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 292
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1438
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5610
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 292
Składniki
Ugotowałam fasolę z kminem w osolonej wodzie. Rozdrobniłam ją malakserem, można widelcem. Zostawiłam odrobinę wody z gotowania.
Na patelni lekko zrumieniłam posiekaną w kosteczkę cebulę. Dodałam fasolową masę, przesmażyłam całość i doprawiłam jeszcze solą i pieprzem.
Ciasto pokroiłam na kwadraty i nałożyłam farsz. Lepiej nie zgniatać za bardzo brzegów- ciasto ładnie się rozwarstwi. Piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta.
Ciasteczka jeszcze posmarowałam po wierzchu rozkłóconym jajem i posypałam czarnuszką.
Smacznego :)