Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na szybką przekąskę, którą możesz podać gościom na imprezie lub rodzinie na pyszną kolację? Ciasto francuskie z boczkiem świetnie się do tego nada. Potrawę przygotujesz ekspresowo, a w razie konieczności (bo przekąski znikają naprawdę błyskawicznie) - możesz w kilka minut dorobić wiele kolejnych porcji.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 73
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1136
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 73
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1136
Składniki
Rozwiń ciasto francuskie na blaszce z piekarnika - tak, aby papier, w którym było zawinięte, dotykał blachy. Jeśli przygotowałeś własne ciasto, podłóż pod nie papier do pieczenia. Ciasto francuskie cienko posmaruj sosem - najlepiej sprawdzi się do tego pędzelek kuchenny lub łyżeczka.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Obsyp równomiernie przygotowane ciasto. Następnie wyłóż na nie boczek, pokrojony w drobne paseczki.
Piecz według wskazówek na opakowaniu ciasta francuskiego (zazwyczaj 200-220 stopni Celsjusza, przez ok. 20 minut, często z termoobiegiem).
Po upieczeniu ciasto francuskie z boczkiem podziel na długie pasy i udekoruj świeżym, poszatkowanym szczypiorkiem. Możesz podawać z dipem czosnkowym.