Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67332
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1818
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67332
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1818
Składniki
Mozzarelle pokroić na cienkie plasterki, pomidorki umyć i również pokroić na plasterki. Ciasto francuskie podzielić na 12 kawałków. Każdy posmarować rozmąconym jajkiem. Na każdym kawałku ułożyć plasterki mozzarelli oraz pomidorów. Posypać solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Boki ciasta zawijam jednak nie ma takiej konieczności ( patrz film poniżej). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!