Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_prod_2018_12_11/a2cad147fdc564eba46e2cc13b73e71a-md.jpg)
Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło
Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło
Składniki
- Ciasto francuskie
- Mozzarella
- Pomidory koktajlowe 10
- Jajko
- Sól
- Pieprz
- Zioła prowansalskie
Składniki
- Ciasto francuskie
- Mozzarella
- Pomidory koktajlowe 10
- Jajko
- Sól
- Pieprz
- Zioła prowansalskie
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
Etapy przygotowania
Mozzarelle pokroić na cienkie plasterki, pomidorki umyć i również pokroić na plasterki. Ciasto francuskie podzielić na 12 kawałków. Każdy posmarować rozmąconym jajkiem. Na każdym kawałku ułożyć plasterki mozzarelli oraz pomidorów. Posypać solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Boki ciasta zawijam jednak nie ma takiej konieczności ( patrz film poniżej). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_prod_2018_12_11/5131d3d2a02f2682e5423446907349b5-recipe_step.jpg)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_production_2025_02_12/1243aabf3312589cde99d539cdd707e6-sm.jpeg)
Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 24310
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_production_2025_02_13/98259f75b333d3766d70def47d3b6723-sm.jpg)
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 533
Ostatnio komentowane przepisy
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_production_2025_02_12/1243aabf3312589cde99d539cdd707e6-sm.jpeg)
Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 24310
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_production_2025_02_13/98259f75b333d3766d70def47d3b6723-sm.jpg)
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 533
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
![](https://staticsmaker.iplsc.com/smaker_prod_2018_12_11/a2cad147fdc564eba46e2cc13b73e71a-lg.jpg)
Składniki
- Ciasto francuskie
- Mozzarella
- Pomidory koktajlowe 10
- Jajko
- Sól
- Pieprz
- Zioła prowansalskie
Mozzarelle pokroić na cienkie plasterki, pomidorki umyć i również pokroić na plasterki. Ciasto francuskie podzielić na 12 kawałków. Każdy posmarować rozmąconym jajkiem. Na każdym kawałku ułożyć plasterki mozzarelli oraz pomidorów. Posypać solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Boki ciasta zawijam jednak nie ma takiej konieczności ( patrz film poniżej). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
Widzę, że u Ciebie "francuz" też często przewija się w kuchni :D U nas cały czas musi być w lodówce, bo zawsze można zrobić z niego takie pyszne i szybkie danie, jak z Twojego przepisu. Pycha, też podobne robimy :)