Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło

Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 8892

Dodano:

Odsłon: 16234

Ciasto francuskie z mozzarella i pomidorami - Przekąski na ciepło
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mozzarelle pokroić na cienkie plasterki, pomidorki umyć i również pokroić na plasterki. Ciasto francuskie podzielić na 12 kawałków. Każdy posmarować rozmąconym jajkiem.

    Na każdym kawałku ułożyć plasterki mozzarelli oraz pomidorów. Posypać solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

    Boki ciasta zawijam jednak nie ma takiej konieczności ( patrz film poniżej). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 grudnia 2018 Widzę, że u Ciebie "francuz" też często przewija się w kuchni :D U nas cały czas musi być w lodówce, bo zawsze można zrobić z niego takie pyszne i szybkie danie, jak z Twojego przepisu. Pycha, też podobne robimy :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń