Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie, a w środku ser, szynka i trochę warzyw. Nie wiedziałam jak to nazwać, więc jest ciasto francuskie z nadzieniem. Szybkie w przygotowaniu, a jakie pyszne.... Sprawdzi się na kolację, lub jako przekąska. Smakuje na ciepło i na zimno. Do tego sos czosnkowy i niebo w gębie..... Spróbujcie koniecznie.
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, najlepiej od razu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ser zetrzeć na tarce. Połowę sera wyłożyć na jednej połowie ciasta. Pamiętajcie żeby zostawić wolne brzegi, bo trzeba później skleić ciasto. Na ser wyłożyć szpinak, pokrojoną cebulę, oliwki przekrojone na połówki i pokrojoną szynkę. Na wierzch wyłożyć resztę sera.
Nakryć drugą połową ciasta. Dobrze skleić brzegi. Po sklejeniu, dodatkowo docisnąć je widelcem. Ciasto posmarować rozmieszanym jajkiem. Wierzch delikatnie ponacinać.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około 30 minut. Po upieczeniu pokroić na mniejsze kawałki.