Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do przygotowania przekąska na ciepło.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22686
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4796
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 821
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22686
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4796
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 821
Składniki
Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty o szerokości ok. 10 cm, a długości trochę większej niż parówki, których używasz. Musisz mieć parzystą liczbę prostokątów. Na jeden prostokąt wyłoż plaster sera żółtego, posmaruj ser jedną łyżeczką musztardy, na to nałóż parówkę. Parówkę możesz posmarować 1 łyżeczką sosu steak, a następnie posyp wszystko prażoną cebulą wg uznania. Drugi kawałek prostokąta ponacinaj na całej jego długości, ale pamiętaj, aby zostawić po ok 1 cm "ramki" bez nacięć. Przykryj tym prostokątem, prostokąt z parówką, połącz je zaciskając krawędzie.
Gotowe ciastka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pamiętaj, aby zostawić między nimi trochę miejsca, aby nie skleiły się w piekarniku. W misce rozbij jajko, dodaj odrobinę mleka i wszystko dobrze rozmieszaj. Posmaruj ciasto francuskie masą jajeczną - dzięki temu będzie ładnie zarumienione.
Parówki w cieście francuskim włóż do piekarnika rozgrzanego do ok 180 stopni. Przez pierwsze 10 minut używaj termoobiegu. Następnie zostaw ciastka jeszcze na ok. 5 minut na funkcji grzanie góra - dół, tak aby ciastka się ładnie zarumieniły.