Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie z pieczarkami i fetą

Ciasto francuskie z pieczarkami i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 2457

Dodano:

Odsłon: 321

Uwielbiam ciasto francuskie pod każdą postacią. Pieczarki, cebulka, kiszony ogórek, a na koniec kostki sera feta. Pychota w sam raz na piątkową (ale nie tylko ;) kolację.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 kiszony ogórek
  • kawałek sera typu feta (ok.1/3 opakowania)
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • suszona pietruszka
  • olej
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto francuskie z pieczarkami i fetą

Przygotowanie

  1. Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na patelni, oprószyć solą i pieprzem. Kiszonego ogórka pokroić w cieniutkie paseczki. Na cieście francuskim wyłożyć podsmażone pieczarki z cebulką, na to ułożyć paseczki ogórka, obsypać pieprzem i suszoną pietruszką. Piec w temp.210 st. do zbrązowienia (ok.20 minut). Po upieczeniu na wierzchu poukładać kostki sera typu feta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń