Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasto francuskie pod każdą postacią. Pieczarki, cebulka, kiszony ogórek, a na koniec kostki sera feta. Pychota w sam raz na piątkową (ale nie tylko ;) kolację.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 716
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 716
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Składniki
Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na patelni, oprószyć solą i pieprzem. Kiszonego ogórka pokroić w cieniutkie paseczki. Na cieście francuskim wyłożyć podsmażone pieczarki z cebulką, na to ułożyć paseczki ogórka, obsypać pieprzem i suszoną pietruszką. Piec w temp.210 st. do zbrązowienia (ok.20 minut). Po upieczeniu na wierzchu poukładać kostki sera typu feta.