Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję ciastka z farszem szpinakowym, który jest zawijany w ciasto francuskie. Ciasteczka te możemy podawać na śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia podawana np. z czerwonym barszczem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Składniki
Na patelnię wlej olej i rozgrzej. Na rozgrzany olej włóż szpinak i podsmaż.
Mieszając szpinak dodawaj pokrojone pomidory suszone i rozgnieciony czosnek.
Jak wszystkie składniki na patelni połączą się i wymieszają, odstaw całość do wystygnięcia.
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego i podziel je na 12 równych kwadratów.
Jak farsz wystygnie pokrój go jeszcze na mniejsze kawałki ale nie blenduj.
12 kwadratów posmarój pastą paprykową, którą możecie znaleźć pod tym linkiem: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-przecier-z-papryki,2029763,bobby.html
Na 6 kwadratów połóż przygotowany farsz i dodaj kawałki sera mozzarella.
Na 6 kwadratów z farszem połóż 6 kwadratów z pastą na górę. Brzegi ciasta można skleić widelcem. Jajko wbij do miski i roztrzep widelcem. Przygotowane ciastka posmaruj od góry przygotowanym jajkiem i posyp czarnuszką.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni góra/dół i przygotowane przekąski pieczemy około 15 minut do zarumienienia ciasta, ale to zależy od piekarnika.
Nalewamy szklaneczkę barszczu np mojego https://smaker.pl/przepisy-napoje/przepis-barszcz-czerwony-z-burakow,1988095,bobby.html A teraz to już tylko smacznego.