Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki i tarty NIE na słodko.
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 666
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 666
Składniki
Masło włożyc do lodówki, aby się dobrze schłodziło. Wyjąc, posiekać nożem, dodac mąkę, jajko, żóltka i szczyptę soli. Dodać odrobine zimnej wody, by wszystkie składniki się scaliły w jeden kawałek. (Mogą pozostać małe grudki masła - to jest o.k.) Ciasta się nie wyrabia na jednolita masę. Owinąć ciasto folią spożywczą, wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Wyjąć je po tym czasie, wykleić foremki, ponakłuwać ciasto widelcem, żeby nie ''rosło''. Piec w piekarniku rozgrzanym 180 st, aż staną się złotawe (10-15 min.). A teraz można poszaleć z nadzieniem :) Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Przekąski
Szwedzki tort kanapkowy
Jajka z pieczarkami
Jajka z pieczarkami to moje ulubione jajka faszerowane. Przygotowuję je na św...
Odsłon: 316
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
Odsłon: 86