Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki i tarty NIE na słodko.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Masło włożyc do lodówki, aby się dobrze schłodziło. Wyjąc, posiekać nożem, dodac mąkę, jajko, żóltka i szczyptę soli. Dodać odrobine zimnej wody, by wszystkie składniki się scaliły w jeden kawałek. (Mogą pozostać małe grudki masła - to jest o.k.) Ciasta się nie wyrabia na jednolita masę. Owinąć ciasto folią spożywczą, wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Wyjąć je po tym czasie, wykleić foremki, ponakłuwać ciasto widelcem, żeby nie ''rosło''. Piec w piekarniku rozgrzanym 180 st, aż staną się złotawe (10-15 min.). A teraz można poszaleć z nadzieniem :) Smacznego :)