Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki i tarty NIE na słodko.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10421
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336761
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423682
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10421
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336761
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423682
Składniki
Masło włożyc do lodówki, aby się dobrze schłodziło. Wyjąc, posiekać nożem, dodac mąkę, jajko, żóltka i szczyptę soli. Dodać odrobine zimnej wody, by wszystkie składniki się scaliły w jeden kawałek. (Mogą pozostać małe grudki masła - to jest o.k.) Ciasta się nie wyrabia na jednolita masę. Owinąć ciasto folią spożywczą, wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Wyjąć je po tym czasie, wykleić foremki, ponakłuwać ciasto widelcem, żeby nie ''rosło''. Piec w piekarniku rozgrzanym 180 st, aż staną się złotawe (10-15 min.). A teraz można poszaleć z nadzieniem :) Smacznego :)