Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki i tarty NIE na słodko.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2342
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1462
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3626
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1337
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2342
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1462
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3626
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1337
Składniki
Masło włożyc do lodówki, aby się dobrze schłodziło. Wyjąc, posiekać nożem, dodac mąkę, jajko, żóltka i szczyptę soli. Dodać odrobine zimnej wody, by wszystkie składniki się scaliły w jeden kawałek. (Mogą pozostać małe grudki masła - to jest o.k.) Ciasta się nie wyrabia na jednolita masę. Owinąć ciasto folią spożywczą, wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Wyjąć je po tym czasie, wykleić foremki, ponakłuwać ciasto widelcem, żeby nie ''rosło''. Piec w piekarniku rozgrzanym 180 st, aż staną się złotawe (10-15 min.). A teraz można poszaleć z nadzieniem :) Smacznego :)