Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na bardzo dobre ciasto, nie jest ono twarde, jest bardzo mięciutkie i pulchne. Nie robi się z niego zakalec. Polecam ten przepis, jest sprawdzony robiłem go już kilkanaście razy i za każdym razem było pyszne !
miska, stolnica, wałek do ciasta, łyżka, blacha do pieczenia, ostry nóż
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę przesiać przez sitko na stolnicę , dodać majeranek wymieszać z mąką. Wodę troszkę podgrzać na ogniu (około 35 C ), dodać cukier, oraz pokruszone drożdże i wymieszać. Zrobić dołek w mące, wlać wodę wymieszaną z cukrem i drożdżami, wymieszać to wszystko z mąką. Na końcu dodajemy olej i dokładnie wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Rozwałkowujemy nasze ciasto na cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Następnie smarujemy ciasto sosem pomidorowym i posypujemy warzywami, pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia. Wkładamy do piekarnika 200 C i pieczemy około 25 minut. Smacznego