Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1172
Dodano: 16.07.2009
Odsłon: 1466
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Margarynę roztopić ostudzic. Ze składników wyrobić ciasto. Włozyc do lodówki na 1 godzinę. Następnie wykrawac ciasteczka lub formować rogaliki z marmolada.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

agulam22 13 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ciast półfrancuskiego nie trzeba składać i wałkować kilkakrotnie ,dlatego półfrancuskie.Ale z tego też wychodzą pyszne rzeczy.Ja znam jeszcze przepis na ciasto francuskie-drożdżowe.Jest także pyszne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

mamakacperka4 20 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Piecze sie az sie zarumienia, a nie składam tego ciasta.. wycianam kształty po schlodzeniu.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 17 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
A nie trzeba tego kilkakrotnie składac i wałkować, tak jak francuskie?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 16 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
A długo pieczesz te ciastka czy rogaliki. Bo szczerze mówiąc nie robiłam jeszcze ciasta półfrancuskiego ani francuskiego!0 Kto głosował? | Odpowiedz