Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w czasopiśmie kobiecym-wypróbowałam i polecam bo jest pyszne i łatwe w wykonaniu.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
CIASTO: Miękkie masło utrzeć na puch z połową cukru i żółtkami. Dodać kilka kropli aromatu pomarańczowego oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie wymieszać.Ubić biała z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszać z ciastem.Przełożyć do formy natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Piec 30min w 170stopniach.
KREM: Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku, po przestygnięciu połączyć z serem.Masę wylać na przestudzone ciasto. Pomarańcze obrać pokroić w krążki i ułożyć na kremie. Zalać tężęjącą galaretką. Włożyć do lodówki.SMACZNEGO!