Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w czasopiśmie kobiecym-wypróbowałam i polecam bo jest pyszne i łatwe w wykonaniu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 331
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4743
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 331
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4743
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 113
Składniki
CIASTO: Miękkie masło utrzeć na puch z połową cukru i żółtkami. Dodać kilka kropli aromatu pomarańczowego oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie wymieszać.Ubić biała z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszać z ciastem.Przełożyć do formy natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Piec 30min w 170stopniach.
KREM: Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku, po przestygnięciu połączyć z serem.Masę wylać na przestudzone ciasto. Pomarańcze obrać pokroić w krążki i ułożyć na kremie. Zalać tężęjącą galaretką. Włożyć do lodówki.SMACZNEGO!