Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1256
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1256
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Składniki
Przygotowanie kruszonki Masło roztopić. Po przestudzeniu dodać cukier (jeżeli nie mamy cukru trzcinowego możemy użyć cukru białego). Gdy cukier będzie już dokładnie wymieszany z masłem dodajemy skórkę z cytryny oraz mąkę (mąkę nie dodajemy od razu całą, jeżeli będzie za rzadkie można dosypać). Gdy zaczną się robić grudki, odstawić do lodówki do schłodzenia. Przygotowanie rabarbaru Rabarbar można obrać ale nie koniecznie trzeba. Dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodajemy cukier oraz mąkę (mąkę dodajemy aby rabarbar nie poszedł na spód ciasta).
Przygotowanie ciasta Masło ucieramy mikserem z cukrem wanilinowym oraz z cukrem na puszysta masę. Gdy masło już będzie puszyste dodajemy skórkę z cytryny oraz po jednym jajku cały czas miksując. Na koniec dodajemy mąkę małymi porcjami zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy do formy(wymiary ok 20X25 cm) na ciasto układamy rabarbar, wszystko posypujemy schłodzoną kruszonką. Pieczemy ok 50 minut w temp. 180 stopni.