Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...dla niespodziewanych gości. Polecam.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1810
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1810
Składniki
Chlebki rozłożyć na blaszce na papierze do pieczenia. Chlebki posmarować pesto i ułożyć na wierzchu plastry pomidorów. Na pomidorach poukładać pokrojone w krążki szalotki. Delikatnie posolić. Teraz ułożyć pokrojone na cząstki nektarynki. Posypać pokruszonym serem feta. Oprószyć oregano. Delikatnie polać płynnym miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 8 min. Chlebki nie powinny się bardzo przypiec. Powinny być miękkie. Po wyjęciu z piekarnika skropić oliwą z oliwek i osypać posiekanym koperkiem. Gotowe. Smacznego.