Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...dla niespodziewanych gości. Polecam.
Galettes od wieków stanowią integralną część kuchni bretońskiej. We Francji n...
Odsłon: 88
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 17757
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można...
Odsłon: 635
Galettes od wieków stanowią integralną część kuchni bretońskiej. We Francji n...
Odsłon: 88
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 17757
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można...
Odsłon: 635
Składniki
Chlebki rozłożyć na blaszce na papierze do pieczenia. Chlebki posmarować pesto i ułożyć na wierzchu plastry pomidorów. Na pomidorach poukładać pokrojone w krążki szalotki. Delikatnie posolić. Teraz ułożyć pokrojone na cząstki nektarynki. Posypać pokruszonym serem feta. Oprószyć oregano. Delikatnie polać płynnym miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 8 min. Chlebki nie powinny się bardzo przypiec. Powinny być miękkie. Po wyjęciu z piekarnika skropić oliwą z oliwek i osypać posiekanym koperkiem. Gotowe. Smacznego.