Muffinki z parówką, które idealnie nadają się na piknik - ilovebake.pl
Corn dog muffins
Składniki
- 1/2 szklanki rozpuszczonego masła
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- DODATKOWO: kilka parówek
Składniki
- 1/2 szklanki rozpuszczonego masła
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- DODATKOWO: kilka parówek

Etapy przygotowania
Roztopione masło mieszamy razem z cukrem, jajkami oraz maślanką. W oddzielnej miseczce przesiewamy mąki, sodę oraz mieszamy z solą. Suche składniki mieszamy w dwóch partiach z mokrymi. Formę na muffinki smarujemy masłem lub używamy silikonowych. Napełniamy każdą do połowy i wkładamy do środka parówkę o dł. ok. 2 cm. Pieczemy w temp. 190 C przez 10-15 min. Podajemy ostudzone razem z ketchupem. Źródło ilovebake.pl
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3324

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 158
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3324

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 158



Składniki
- 1/2 szklanki rozpuszczonego masła
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- DODATKOWO: kilka parówek
Roztopione masło mieszamy razem z cukrem, jajkami oraz maślanką. W oddzielnej miseczce przesiewamy mąki, sodę oraz mieszamy z solą. Suche składniki mieszamy w dwóch partiach z mokrymi. Formę na muffinki smarujemy masłem lub używamy silikonowych. Napełniamy każdą do połowy i wkładamy do środka parówkę o dł. ok. 2 cm. Pieczemy w temp. 190 C przez 10-15 min. Podajemy ostudzone razem z ketchupem. Źródło ilovebake.pl