Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka w wykonaniu potrawka do pracy albo na imprezę. Przede wszystkim bardzo zdrowa poza tym, że bardzo kolorowa. Ja użyłam proporcji 2:1 cous cous do składnika potrawki, czyli 2 porcje cous cous oraz 1 porcja składnika potrawki.
Garnek, nóż do krojenia i deska, salaterka, miarka np. filiżanka lub szklanka
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
W swoim przepisie użyłam takiej samej ilości wszystkich składników oprócz Cous Cous, którego użyłam 2 porcje. Do mierzenia użyłam małej filiżanki. Można użyć dodatkowej porcji Cous Cous, ale wtedy potrawka będzie mniej intensywna w smaku. Cous Cous przyrządzić jak na opakowaniu, a jeśli nie ma jasnych proporcji, ja stosuję 1 porcję Cous Cous do 2 części wody. Osoloną wodę zagotowujemy i zalewamy odmierzoną miarkę Cous Cous w salaterce, którą przykrywamy na czas krojenia składników.
Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Przed połączeniem ich z Cous Cousem, do Cous Cousa dodajemy olej i mieszamy. Następnie dodajemy pieprz czarny, a potem dokładamy wszystkie pokrojone składniki. Dokładnie mieszamy. Kiedy dodaje się składniki do Cous Cousa, roznosi się piękny zapach. Wegetarianie mogą pominąć szynkę i użyć tylko warzyw. Życzę smacznego.