Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia do chleba

Cukinia do chleba

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14984

Dodano:

Odsłon: 1145

Smakuje wybornie. Na oszczędną kolację w sam raz.

Składniki

  • Składniki:
  • ½ kg cukinii
  • 2 białe cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • 5 łyżek oleju
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię, cebulę obrać, pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej, usmażyć i ostudzić. Następnie dodać zmiażdżony z solą czosnek, przyprawić do smaku i zakwasić sokiem z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i podawać z pieczywem na zimno. Tak przygotowaną pastę można przechowywać kilka dni w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 02 listopada 2018 Bardzo smaczny przepis, aromatyczny i jakie kolorki :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń