Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia panierowana w sezamie

Cukinia panierowana w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48610

Dodano:

Odsłon: 2810

Trochę niewykorzystanej panierki sezamowej oraz świeża cukinia, do tego mało wolnego czasu na przygotowanie konkretnego obiadu. Delikatna, lekka potrawa, typowo letnia i do przygotowania w 15 minut.

Składniki

  • cukinia 1 szt
  • jajko 1 szt
  • sól, pieprz czarny mielony
  • ziarna sezamu + bułka tarta (proporcja 1:1), np. 1/2 szkl sezamu: 1/2 szkl bułki tartej
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać, pokroić w plastry o szerokości 2 cm.
    Jajko wbić na głęboki talerz, dodać sól, pieprz, roztrzepać przy pomocy widelca.
    W drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą i ziarna sezamu.

    Plastry cukinii panierować w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem jogurtowym lub ketchupem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 29 lipca 2014 sezon na młode cukinie trwa, przepis do szybkiego wypróbowania :)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 lipca 2014 ten przepis na cukinię też mi ,,smakuje" :-), cukinię kupię, sezam mam:-) i będzie na pewno smaczne danie:-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń