Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niewykorzystanej panierki sezamowej oraz świeża cukinia, do tego mało wolnego czasu na przygotowanie konkretnego obiadu. Delikatna, lekka potrawa, typowo letnia i do przygotowania w 15 minut.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 512
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3567
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2359
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 512
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3567
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2359
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plastry o szerokości 2 cm. Jajko wbić na głęboki talerz, dodać sól, pieprz, roztrzepać przy pomocy widelca. W drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą i ziarna sezamu. Plastry cukinii panierować w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem jogurtowym lub ketchupem. Smacznego.