Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niewykorzystanej panierki sezamowej oraz świeża cukinia, do tego mało wolnego czasu na przygotowanie konkretnego obiadu. Delikatna, lekka potrawa, typowo letnia i do przygotowania w 15 minut.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 435
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1001
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 100
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 435
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1001
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 100
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plastry o szerokości 2 cm. Jajko wbić na głęboki talerz, dodać sól, pieprz, roztrzepać przy pomocy widelca. W drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą i ziarna sezamu. Plastry cukinii panierować w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem jogurtowym lub ketchupem. Smacznego.