Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny, a jakże smaczny pomysł na wykorzystanie cukinii ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4856
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4856
Składniki
Cukinię obrać i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Nie wycinać pestek! Do mąki dodać kucharka, zioła, wymieszać. Plastry cukinii obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jaju i bardzo dokładnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Oleju powinno być do połowy wysokości cukinii. Usmażone odsączyć, posypać startym żółtym serem. Można także podawać z sosem czosnkowym. Smacznego!