Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia smażona panierowana

Cukinia smażona panierowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5429

Dodano:

Odsłon: 1199

Banalny, a jakże smaczny pomysł na wykorzystanie cukinii ;)

Składniki

  • cukinia 1/2 szt
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • jajko 1 szt
  • ser żółty 50 g
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • bułka tarta
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia smażona panierowana

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Nie wycinać pestek! Do mąki dodać kucharka, zioła, wymieszać. Plastry cukinii obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jaju i bardzo dokładnie w bułce tartej.

  2. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Oleju powinno być do połowy wysokości cukinii. Usmażone odsączyć, posypać startym żółtym serem. Można także podawać z sosem czosnkowym.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń