Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny, a jakże smaczny pomysł na wykorzystanie cukinii ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26028
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3504
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1456
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26028
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3504
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1456
Składniki
Cukinię obrać i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Nie wycinać pestek! Do mąki dodać kucharka, zioła, wymieszać. Plastry cukinii obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jaju i bardzo dokładnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Oleju powinno być do połowy wysokości cukinii. Usmażone odsączyć, posypać startym żółtym serem. Można także podawać z sosem czosnkowym. Smacznego!