Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny, a jakże smaczny pomysł na wykorzystanie cukinii ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 904
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12725
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 904
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12725
Składniki
Cukinię obrać i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Nie wycinać pestek! Do mąki dodać kucharka, zioła, wymieszać. Plastry cukinii obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jaju i bardzo dokładnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Oleju powinno być do połowy wysokości cukinii. Usmażone odsączyć, posypać startym żółtym serem. Można także podawać z sosem czosnkowym. Smacznego!