Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny, a jakże smaczny pomysł na wykorzystanie cukinii ;)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Cukinię obrać i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Nie wycinać pestek! Do mąki dodać kucharka, zioła, wymieszać. Plastry cukinii obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jaju i bardzo dokładnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Oleju powinno być do połowy wysokości cukinii. Usmażone odsączyć, posypać startym żółtym serem. Można także podawać z sosem czosnkowym. Smacznego!