Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, efektowna i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią w roli głównej. Doskonały przepis dla zabieganych oraz początkujących kucharzy. Rozchodzi się w ekspresowym tempie.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6939
Polecam.
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5227
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2301
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6939
Polecam.
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5227
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2301
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie paseczki.
Ser feta przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy bazylię i zioła prowansalskie, wszystko razem mieszamy.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Na środku rozsmarowujemy ser feta z ziołami. Zostawiamy około 2 cm marginesu z każdej strony. Na ser feta układamy plastry cukinii. Doprawiamy tartę solą i pieprzem. Brzegi ciasta smarujemy rozpuszczonym masłem przy użyciu pędzelka.
Tartę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut (do zrumienienia brzegów).
Upieczoną tartę wyciągamy z piekarnika, dekorujemy koperkiem.