Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukiniowe caprese.

Cukiniowe caprese.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1032 Ocena: 21448

Dodano:

Odsłon: 2145

Przepyszna i dietetyczna przekąska,serdecznie Wam polecam nie tylko na obiad ,lecz na przekąskę w trakcie dnia:)

Składniki

  • cukinia zielona
  • Ser mozzarella w kulkach i tarty
  • pomidory 3 szt
  • pieprz i sól
  • pół łyżki suszonej bazylii
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cukiniowe caprese.

Przygotowanie

  1. Cukinię pokroić w plastry pół centymetrowe.
    Na kazdy plaster cukinii położyć plastry pomidorów, posolić, popieprzyć i posypać suszoną bazylia.

  2. Na każdą kromkę cukiniową położyć plaster sera mozzarella ,lub posypać serem mozzarella.
    Dać do piekarnika na 180st.na kilka min.by sery sie zapiekły.

  3. Gorące cukinie wyjąc i podzielić.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń