Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukiniowe wulkany to pyszna warstwowa przekąska, idealna na kolację albo jako urozmaicenie imprezowego stołu. Podawaj ją na ciepło z ulubionym sosem.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Cukinie umyj i pokrój w cienkie plasterki (ok. 0,5 cm grubości). Powinno być ich parzyście, aby stworzyć „kanapki”.
Pomidora pokrój również w plasterki (po jednym na każdą porcję).
Zrób farsz. Filet z kurczaka drobno posiekaj lub zmiel w maszynce. Paprykę posiekaj drobno, a marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w kostkę. Do mięsa dodaj warzywa, wbij jajko, dołóż ser i dodaj wszystkie przyprawy. Wyrób masę mięsną, aby była jednolita.
Na blasze wyłożonej papierem ułóż połowę plasterków cukinii. Na każdy plaster nałóż porcję farszu. Na wierzch połóż plaster pomidora i przykryj kolejnym plasterkiem cukinii. Całość z wierzchu posól i popieprz świeżo zmielonym pieprzem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C (góra-dół). Piecz przez 35-40 minut aż cukinia zmięknie, a ser się apetycznie zarumieni.