Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatnią sobotę strasznie chodziło za mną coś słodkiego. Zrobiłam więc coś na kształt cynamonowego serniczka na zimno. Polecam :)
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24272
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24272
Składniki
W blenderze miksujemy twaróg, jogurt, miód oraz cynamon na gładziutką masę. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy.
W rondelku gotujemy jeżyny tak, aby rozpadły się na gładki „dżem”. Dosładzamy wg uznania. Następnie przecieramy przez sitko tak, aby pozbyć się pestek i ponownie zagotowujemy tak, aby powstał dosyć gęsty mus. Dodajemy żelatynę i przestudzamy.
Do słoiczków/pucharków nakładamy masę twarogową i umieszczamy w lodówce do stężenia. Gdy ser stwardnieje, nakładamy mus i ponownie wkładamy do lodówki. Deser powinien chłodzić się kilka godzin. Ozdabiamy świeżymi owocami. Smacznego!
po więcej przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl