Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatnią sobotę strasznie chodziło za mną coś słodkiego. Zrobiłam więc coś na kształt cynamonowego serniczka na zimno. Polecam :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35643
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35643
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
        
        
                Składniki
W blenderze miksujemy twaróg, jogurt, miód oraz cynamon na gładziutką masę. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy.
W rondelku gotujemy jeżyny tak, aby rozpadły się na gładki „dżem”. Dosładzamy wg uznania. Następnie przecieramy przez sitko tak, aby pozbyć się pestek i ponownie zagotowujemy tak, aby powstał dosyć gęsty mus. Dodajemy żelatynę i przestudzamy.
Do słoiczków/pucharków nakładamy masę twarogową i umieszczamy w lodówce do stężenia. Gdy ser stwardnieje, nakładamy mus i ponownie wkładamy do lodówki. Deser powinien chłodzić się kilka godzin. Ozdabiamy świeżymi owocami. Smacznego!
po więcej przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl