Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatnią sobotę strasznie chodziło za mną coś słodkiego. Zrobiłam więc coś na kształt cynamonowego serniczka na zimno. Polecam :)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 97
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1269
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15522
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 97
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1269
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15522
Składniki
W blenderze miksujemy twaróg, jogurt, miód oraz cynamon na gładziutką masę. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy.
W rondelku gotujemy jeżyny tak, aby rozpadły się na gładki „dżem”. Dosładzamy wg uznania. Następnie przecieramy przez sitko tak, aby pozbyć się pestek i ponownie zagotowujemy tak, aby powstał dosyć gęsty mus. Dodajemy żelatynę i przestudzamy.
Do słoiczków/pucharków nakładamy masę twarogową i umieszczamy w lodówce do stężenia. Gdy ser stwardnieje, nakładamy mus i ponownie wkładamy do lodówki. Deser powinien chłodzić się kilka godzin. Ozdabiamy świeżymi owocami. Smacznego!
po więcej przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl