Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te śledzie na 100% zagoszczą na moim tegorocznym Wigilijnym stole. Są mocno cytrusowe i bardzo delikatne delikatne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16004
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 650
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16004
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4856
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 650
Składniki
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia odcedzamy na sicie i dobrze płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy i osuszamy. 1/2 cytryn kroimy w cienkie plasterki a z 1/2 wyciskamy sok. W słoiku układamy warstwami cytrynę i śledzie, przekładając liśćmi i zielem. Zalewamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na tydzień. Przed podaniem skrapiamy obficie oliwą.