Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te śledzie na 100% zagoszczą na moim tegorocznym Wigilijnym stole. Są mocno cytrusowe i bardzo delikatne delikatne.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23378
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 176
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 363
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 527
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23378
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 176
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 363
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 527
Składniki
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia odcedzamy na sicie i dobrze płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy i osuszamy. 1/2 cytryn kroimy w cienkie plasterki a z 1/2 wyciskamy sok. W słoiku układamy warstwami cytrynę i śledzie, przekładając liśćmi i zielem. Zalewamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na tydzień. Przed podaniem skrapiamy obficie oliwą.