Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1975
Dodano: 06.12.2014
Odsłon: 24023
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia odcedzamy na sicie i dobrze płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy i osuszamy.
1/2 cytryn kroimy w cienkie plasterki a z 1/2 wyciskamy sok. W słoiku układamy warstwami cytrynę i śledzie, przekładając liśćmi i zielem. Zalewamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na tydzień. Przed podaniem skrapiamy obficie oliwą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 09 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
A to akurat przepis dla mnie,uwielbiam śledzie w kazdej postaci.3 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 07 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis, do wykorzystania w najbliższymczasie, pozdrawiam :)
2 Kto głosował? | Odpowiedz