Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na każdą porę roku. A ten jest przesmaczny. W najbardziej naturalnej postaci, bez zbędnych dodatków oprócz naturalnych przypraw. Na gościnnym stole zadziwi gości smakiem i prostotą! Nie żałujcie pieprzu! Nie spodziewałam się takiego rezultatu, prawdę mówiąc.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 994
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7279
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 994
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7279
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie, a następnie filetujemy i usuwając kręgosłup z większymi ościami. Zdejmujemy skórkę. Myjemy.
Filety kroimy w poprzek na 3 części. Wyciskamy sok z cytryny.
Kawałki śledzi kładziemy warstwami w słoiku każdą warstwę polewając sokiem z cytryny, a następnie posypując pieprzem i przekładając liściem laurowym.
Na koniec zalewamy kilkoma łyżkami oleju, jeśli śledzie wystają ponad powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na noc, aby śledzie się "przegryzły". Są gotowe do jedzenia następnego dnia.