Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na każdą porę roku. A ten jest przesmaczny. W najbardziej naturalnej postaci, bez zbędnych dodatków oprócz naturalnych przypraw. Na gościnnym stole zadziwi gości smakiem i prostotą! Nie żałujcie pieprzu! Nie spodziewałam się takiego rezultatu, prawdę mówiąc.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie, a następnie filetujemy i usuwając kręgosłup z większymi ościami. Zdejmujemy skórkę. Myjemy.
Filety kroimy w poprzek na 3 części. Wyciskamy sok z cytryny.
Kawałki śledzi kładziemy warstwami w słoiku każdą warstwę polewając sokiem z cytryny, a następnie posypując pieprzem i przekładając liściem laurowym.
Na koniec zalewamy kilkoma łyżkami oleju, jeśli śledzie wystają ponad powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na noc, aby śledzie się "przegryzły". Są gotowe do jedzenia następnego dnia.