Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na każdą porę roku. A ten jest przesmaczny. W najbardziej naturalnej postaci, bez zbędnych dodatków oprócz naturalnych przypraw. Na gościnnym stole zadziwi gości smakiem i prostotą! Nie żałujcie pieprzu! Nie spodziewałam się takiego rezultatu, prawdę mówiąc.
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 197
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 194
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 57
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 290
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 197
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 194
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 57
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 290
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie, a następnie filetujemy i usuwając kręgosłup z większymi ościami. Zdejmujemy skórkę. Myjemy.
Filety kroimy w poprzek na 3 części. Wyciskamy sok z cytryny.
Kawałki śledzi kładziemy warstwami w słoiku każdą warstwę polewając sokiem z cytryny, a następnie posypując pieprzem i przekładając liściem laurowym.
Na koniec zalewamy kilkoma łyżkami oleju, jeśli śledzie wystają ponad powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na noc, aby śledzie się "przegryzły". Są gotowe do jedzenia następnego dnia.