Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na każdą porę roku. A ten jest przesmaczny. W najbardziej naturalnej postaci, bez zbędnych dodatków oprócz naturalnych przypraw. Na gościnnym stole zadziwi gości smakiem i prostotą! Nie żałujcie pieprzu! Nie spodziewałam się takiego rezultatu, prawdę mówiąc.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1219
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1267
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 205
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1219
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1267
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 205
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie, a następnie filetujemy i usuwając kręgosłup z większymi ościami. Zdejmujemy skórkę. Myjemy.
Filety kroimy w poprzek na 3 części. Wyciskamy sok z cytryny.
Kawałki śledzi kładziemy warstwami w słoiku każdą warstwę polewając sokiem z cytryny, a następnie posypując pieprzem i przekładając liściem laurowym.
Na koniec zalewamy kilkoma łyżkami oleju, jeśli śledzie wystają ponad powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na noc, aby śledzie się "przegryzły". Są gotowe do jedzenia następnego dnia.