Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na każdą porę roku. A ten jest przesmaczny. W najbardziej naturalnej postaci, bez zbędnych dodatków oprócz naturalnych przypraw. Na gościnnym stole zadziwi gości smakiem i prostotą! Nie żałujcie pieprzu! Nie spodziewałam się takiego rezultatu, prawdę mówiąc.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3094
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3094
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie, a następnie filetujemy i usuwając kręgosłup z większymi ościami. Zdejmujemy skórkę. Myjemy.
Filety kroimy w poprzek na 3 części. Wyciskamy sok z cytryny.
Kawałki śledzi kładziemy warstwami w słoiku każdą warstwę polewając sokiem z cytryny, a następnie posypując pieprzem i przekładając liściem laurowym.
Na koniec zalewamy kilkoma łyżkami oleju, jeśli śledzie wystają ponad powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na noc, aby śledzie się "przegryzły". Są gotowe do jedzenia następnego dnia.