Do góry

Przekąski Przepis na:

Cytrynowy ryż

Cytrynowy ryż

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22203

Dodano:

Odsłon: 5110

Oryginalny pomysł na przyrządzenie ryżu. Może służyć jako przystawka, dodatek do dania, bądź osobne danie. Tanie i łatwe w wykonaniu.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, chwilę podsmażyć i zalać trzema szklankami wody, posolić.

  2. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.

  3. Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić, resztę pokroić drobniej.

  4. Pozostałe masło rozgrzać z miodem, uprażyć cytryny i połączyć z ryżem. Podawać udekorowane pozostawionymi plasterkami cytryn.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń