Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny pomysł na przyrządzenie ryżu. Może służyć jako przystawka, dodatek do dania, bądź osobne danie. Tanie i łatwe w wykonaniu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, chwilę podsmażyć i zalać trzema szklankami wody, posolić.
Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.
Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić, resztę pokroić drobniej.
Pozostałe masło rozgrzać z miodem, uprażyć cytryny i połączyć z ryżem. Podawać udekorowane pozostawionymi plasterkami cytryn.