Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny pomysł na przyrządzenie ryżu. Może służyć jako przystawka, dodatek do dania, bądź osobne danie. Tanie i łatwe w wykonaniu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 107
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 96
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 107
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 96
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, chwilę podsmażyć i zalać trzema szklankami wody, posolić.
Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.
Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić, resztę pokroić drobniej.
Pozostałe masło rozgrzać z miodem, uprażyć cytryny i połączyć z ryżem. Podawać udekorowane pozostawionymi plasterkami cytryn.