Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z dżemem i odrobiną rumu;)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1383
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25710
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1383
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25710
Składniki
Rozpuścić czekoladę w mleku podgrzewając na małym ogniu i mieszając a następnie przestudzić. Dżem wymieszać z rumem i odstawić na bok. Do miski wbić jajko,rozkłócić widelcem i energicznie mieszając dodawać masę czekoladową. Chałkę pokroić w grubsze kromki a następnie każdą zanurzać w masie czekoladowej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony aż wierzch stanie się chrupki. Gotowe tosty posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i polać dżemem,smacznego:)