Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z dżemem i odrobiną rumu;)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67926
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1943
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67926
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1943
Składniki
Rozpuścić czekoladę w mleku podgrzewając na małym ogniu i mieszając a następnie przestudzić. Dżem wymieszać z rumem i odstawić na bok. Do miski wbić jajko,rozkłócić widelcem i energicznie mieszając dodawać masę czekoladową. Chałkę pokroić w grubsze kromki a następnie każdą zanurzać w masie czekoladowej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony aż wierzch stanie się chrupki. Gotowe tosty posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i polać dżemem,smacznego:)