Do góry

Przekąski Przepis na:

Czekoladowe tosty z chałki

Czekoladowe tosty z chałki

Autor:

Przepisów i artykułów: 361 Ocena: 12293

Dodano:

Odsłon: 1433

Słodka przekąska z dżemem i odrobiną rumu;)

Składniki

  • Chałka
  • czekolada gorzka ok 50 g
  • jajko, 1 szt
  • mleko,niepełna szklanka
  • dżem (u mnie wiśniowy z całymi owocami) ok 4-5 łyżek
  • rum (opcjonalnie) 3 łyżki
  • cukier,ok 1-2 łyżek
  • cynamon,ok 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowe tosty z chałki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić czekoladę w mleku podgrzewając na małym ogniu i mieszając a następnie przestudzić.

    Dżem wymieszać z rumem i odstawić na bok.

    Do miski wbić jajko,rozkłócić widelcem i energicznie mieszając dodawać masę czekoladową.

    Chałkę pokroić w grubsze kromki a następnie każdą zanurzać w masie czekoladowej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony aż wierzch stanie się chrupki.

    Gotowe tosty posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i polać dżemem,smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń