Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2532
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1661
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1597
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2532
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1661
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1597
Składniki
Posiekać cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokroić w drobną kosteczkę. Rozciąć chili, usunąć nasionka. 2. Rozgrzać 4 łyżki oleju i na nim mocno przysmażyć rozdrobnione warzywa i kości. Dodać wszystkie przygotowane składniki (z wyjątkiem mięsa) oraz przyprawy i zioła, mocno przysmażyć. Podlać 1/2 wina. Całość przykryć, wstawić do piekarnika 225°C na 25 minut. Następnie kości i warzywa podlać resztą wina i wywarem mięsnym. Dusić jeszcze 90 minut. 3. Po upływie tego czasu całość przecedzić, wywar zachować. Wsypać do niego startą czekoladę i mieszając podgrzewać, aż się rozpuści. Powstały sos przyprawić solą i pieprzem. 4. Rozgrzać resztę oleju. Na nim mocno obsmażyć mięso oprószone solą i pieprzem. Dodać pokrojone na ćwiartki szalotki i smażyć jeszcze 15-20 min. Mięso i szalotki przełożyć do sosu. Na wolnym ogniu podgrzewać 10-15 minut. Następnie przełożyć na półmisek. Podać z kopytkami. Czas przygotowania: 135 minut