Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Posiekać cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokroić w drobną kosteczkę. Rozciąć chili, usunąć nasionka. 2. Rozgrzać 4 łyżki oleju i na nim mocno przysmażyć rozdrobnione warzywa i kości. Dodać wszystkie przygotowane składniki (z wyjątkiem mięsa) oraz przyprawy i zioła, mocno przysmażyć. Podlać 1/2 wina. Całość przykryć, wstawić do piekarnika 225°C na 25 minut. Następnie kości i warzywa podlać resztą wina i wywarem mięsnym. Dusić jeszcze 90 minut. 3. Po upływie tego czasu całość przecedzić, wywar zachować. Wsypać do niego startą czekoladę i mieszając podgrzewać, aż się rozpuści. Powstały sos przyprawić solą i pieprzem. 4. Rozgrzać resztę oleju. Na nim mocno obsmażyć mięso oprószone solą i pieprzem. Dodać pokrojone na ćwiartki szalotki i smażyć jeszcze 15-20 min. Mięso i szalotki przełożyć do sosu. Na wolnym ogniu podgrzewać 10-15 minut. Następnie przełożyć na półmisek. Podać z kopytkami. Czas przygotowania: 135 minut