Do góry

Przekąski Przepis na:

Czeska pasta kanapkowa

Przepis dnia 2020-09-28
Czeska pasta kanapkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 1294

czyli bulharka - idealna przystawka do piwa przygotowana na bazie wołowiny

Składniki

  • wołowina - 500 g
  • ogórki konserwowe - 4-5 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • ketchup - 2 łyżki
  • majonez - 2 łyżki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • papryka ostra - 1 płaska łyżeczka
  • sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czeska pasta kanapkowa

Przygotowanie

  1. wołowinę gotujemy, aż będzie miękka (na przykład przy okazji rosołu), studzimy i kroimy w kostkę

  2. cebulę obieramy i drobno siekamy

  3. ogórki kroimy w kostkę

  4. do miski wrzucamy wołowinę, cebulę i ogórki, dodajemy majonez, ketchup i papryki, mieszamy wszystko, a potem dokładnie blendujemy na gładką pastę, próbujemy i doprawiamy, o ile to konieczne

  5. gotową pastę odkładamy do lodówki na kilka godzin, podajemy na grzance w towarzystwie posiekanej cebuli i konserwowego ogórka, smacznego !!! ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń