Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli bulharka - idealna przystawka do piwa przygotowana na bazie wołowiny
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 483
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 483
Składniki
wołowinę gotujemy, aż będzie miękka (na przykład przy okazji rosołu), studzimy i kroimy w kostkę
cebulę obieramy i drobno siekamy
ogórki kroimy w kostkę
do miski wrzucamy wołowinę, cebulę i ogórki, dodajemy majonez, ketchup i papryki, mieszamy wszystko, a potem dokładnie blendujemy na gładką pastę, próbujemy i doprawiamy, o ile to konieczne
gotową pastę odkładamy do lodówki na kilka godzin, podajemy na grzance w towarzystwie posiekanej cebuli i konserwowego ogórka, smacznego !!! ;-)