Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli bulharka - idealna przystawka do piwa przygotowana na bazie wołowiny
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
wołowinę gotujemy, aż będzie miękka (na przykład przy okazji rosołu), studzimy i kroimy w kostkę
cebulę obieramy i drobno siekamy
ogórki kroimy w kostkę
do miski wrzucamy wołowinę, cebulę i ogórki, dodajemy majonez, ketchup i papryki, mieszamy wszystko, a potem dokładnie blendujemy na gładką pastę, próbujemy i doprawiamy, o ile to konieczne
gotową pastę odkładamy do lodówki na kilka godzin, podajemy na grzance w towarzystwie posiekanej cebuli i konserwowego ogórka, smacznego !!! ;-)