Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czipsy z tortilli są fajną przekąską na te długie jesienne wieczory. Chrupiące, pachnące połączeniem parmezanu z czosnkiem aż same się proszą aby je zjeść. Zapraszam
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7552
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7552
Składniki
Przygotowanie naszych czipsów jest bardo proste i szybkie. Można je przygotować gdy mamy niezapowiedzianych gości. Zaczynamy. Tortille kroimy na małe kawałki ( ja kroiłem na trójkąty ) i przekładamy do miski. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. Przekładamy go do małej miseczki.
Do czosnku dodajemy zioła, paprykę, sól, parmezan oraz olej. Wszystko razem mieszamy. Następnie zawartość małej miseczki przelewamy na tortille, które znajdują się w dużej misce. Mieszając przyprawy z tortillami staramy się aby każdy kawałek był dobrze przez nie “obklejony”. Tak przygotowane kawałki tortilli układamy na blaszce oczywiście wyłożonej papierem do pieczenia. Najlepiej tak aby się nie dotykały. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni i pieczemy przez mniej więcej 13 minut. Po tym czasie nasze czipsy z tortilli są gotowe!! Smacznego!!