Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczne i delikatne paluchy pszenne. Gotowe bułeczki cudownie pachną, mają chrupiącą skórkę i puszyste wnętrze. Smacznego!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72797
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 542
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15596
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72797
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 542
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15596
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Składniki
Mieszamy razem wszystkie składniki, wyrabiamy mikserem 10 minut lub ręcznie Ciasto zostawiamy do wyrośnięciu na 1 godzinę Po wyrośnięciu ciasto składamy na długi walec i dzielimy na porcje (6 porcji to duże paluchy) Pocięte porcje ponownie formujemy w paluch Gotowe porcje odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia Pieczemy w 180 stopni 20 minut (bez termoobiegu)