Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczne i delikatne paluchy pszenne. Gotowe bułeczki cudownie pachną, mają chrupiącą skórkę i puszyste wnętrze. Smacznego!
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 161
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 22
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 130
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 161
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 22
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 130
Składniki
Mieszamy razem wszystkie składniki, wyrabiamy mikserem 10 minut lub ręcznie Ciasto zostawiamy do wyrośnięciu na 1 godzinę Po wyrośnięciu ciasto składamy na długi walec i dzielimy na porcje (6 porcji to duże paluchy) Pocięte porcje ponownie formujemy w paluch Gotowe porcje odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia Pieczemy w 180 stopni 20 minut (bez termoobiegu)