Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczne i delikatne paluchy pszenne. Gotowe bułeczki cudownie pachną, mają chrupiącą skórkę i puszyste wnętrze. Smacznego!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15405
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4619
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2731
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4901
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15405
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4619
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2731
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4901
Składniki
Mieszamy razem wszystkie składniki, wyrabiamy mikserem 10 minut lub ręcznie Ciasto zostawiamy do wyrośnięciu na 1 godzinę Po wyrośnięciu ciasto składamy na długi walec i dzielimy na porcje (6 porcji to duże paluchy) Pocięte porcje ponownie formujemy w paluch Gotowe porcje odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia Pieczemy w 180 stopni 20 minut (bez termoobiegu)