Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Absolutny hit internetu - deska masła z ciekawymi dodatkami. Doskonale smakuje podana ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Sprawdzi się jako przekąska podczas spotkań w ogrodzie. Przepis pochodzi z 480. odcinka programu "Ewa gotuje".
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18976
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19786
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18976
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19786
Składniki
Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.
Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.