Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy dobrej pizzy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę oczyścić, pokroić i udusić na patelni z dodatkiem maggi. Wykonanie ciasta: Drożdże, cukier rozpuścić w letniej wodzie, dodać mąkę(najlepsza jest do pizzy), sól i olej. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć go na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Ciasto skropić ketchupem, wyłożyć przygotowany farsz, posypać odsączona kukurydzą i na koniec posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. SMACZNEGO.