Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu gości często taka właśnie pizza, na grubym cieście i z takimi dodatkami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3765
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2126
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3765
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2126
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5586
Składniki
W miseczkę kruszymy drożdże, dodajemy ciepłą ale nie gorącą wodę, 2 łyżki mąki, mieszamy, zostawiamy na 10 minut by zaczyn ruszył. Następnie dodajemy jajko, olej, sól, czosnek granulowany i mąkę dobrze wyrabiamy, jak się klei podsypujemy mąki. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 15 minut by troszkę ruszyło. Formę na pizze smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem.
Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami prowansalskimi i surową cebulą pokrojoną w kostkę. Na to układamy pokrojone i podsmażone na tłuszczu pieczarki, potem pokrojoną szynkę i wstawiamy do piekarnika na 25 minut . Pieczemy w 180 * , następnie posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5 minut. SMACZNEGO