Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu gości często taka właśnie pizza, na grubym cieście i z takimi dodatkami.
Smaki Grecji!
Odsłon: 152
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 130
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Smaki Grecji!
Odsłon: 152
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 130
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Składniki
W miseczkę kruszymy drożdże, dodajemy ciepłą ale nie gorącą wodę, 2 łyżki mąki, mieszamy, zostawiamy na 10 minut by zaczyn ruszył. Następnie dodajemy jajko, olej, sól, czosnek granulowany i mąkę dobrze wyrabiamy, jak się klei podsypujemy mąki. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 15 minut by troszkę ruszyło. Formę na pizze smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem.
Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami prowansalskimi i surową cebulą pokrojoną w kostkę. Na to układamy pokrojone i podsmażone na tłuszczu pieczarki, potem pokrojoną szynkę i wstawiamy do piekarnika na 25 minut . Pieczemy w 180 * , następnie posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5 minut. SMACZNEGO