Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Do miseczki wlać ciepłe mleko, wsypać cukier i pokruszone drożdże. Wymieszać, odstawić na ok. 5 min.
Do drugiej miski wsypać przesianą mąkę, sól i olej. Wlać rozczyn drożdżowy i wymieszać. Ciasto wyrabiać ręką do momentu, aż będzie plastyczne i będzie ładnie odchodzić od ręki. Po wyrobieniu przykryć miskę ściereczką i odstawić w cieple miejsce aby ciasto urosło.
Między czasie przygotowujemy składniki, które będziemy chcieli dodać do pizzy.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy go na blachę i naciągamy, formując pożądany kształt. Polewamy keczupem lub sosem pomidorowym, kładziemy składniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Smacznego