Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15797
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6401
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15797
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6401
Składniki
Do miseczki wlać ciepłe mleko, wsypać cukier i pokruszone drożdże. Wymieszać, odstawić na ok. 5 min.
Do drugiej miski wsypać przesianą mąkę, sól i olej. Wlać rozczyn drożdżowy i wymieszać. Ciasto wyrabiać ręką do momentu, aż będzie plastyczne i będzie ładnie odchodzić od ręki. Po wyrobieniu przykryć miskę ściereczką i odstawić w cieple miejsce aby ciasto urosło.
Między czasie przygotowujemy składniki, które będziemy chcieli dodać do pizzy.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy go na blachę i naciągamy, formując pożądany kształt. Polewamy keczupem lub sosem pomidorowym, kładziemy składniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Smacznego