Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj smaczną, prostą i szybką przekąskę jaką są chipsy domowe, które przygotujesz z warzyw znajdujących się w każdym domu i w kilka chwil. Chipsy bardzo smaczne i zdrowsze od kupionych w sklepie. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, patelnia głębsza, deska do krojenia,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2772
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2772
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6428
Składniki
Ziemniak, burak i marchewkę obierz, opłucz i osusz, następnie pokrój w cienkie plasterki. Olej wlej na głębszą patelnię i dobrze rozgrzej ( oleju tyle by przygotowane warzywa podczas smażenia były zanurzone w oleju ). Na dobrze rozgrzany olej wrzucaj partiami lecz pojedynczo przygotowane warzywa, smaż do zrumienienia i aż warzywa staną się kruche. Wyjmuj łyżką cedzakową i odsączaj na ręczniku papierowym. Smacznego
Przygotowanie warzyw.
Smażenie chipsów.
Chipsy gotowe do podania i schrupania.