Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj smaczną, prostą i szybką przekąskę jaką są chipsy domowe, które przygotujesz z warzyw znajdujących się w każdym domu i w kilka chwil. Chipsy bardzo smaczne i zdrowsze od kupionych w sklepie. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, patelnia głębsza, deska do krojenia,
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 48
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 42
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 48
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 42
Składniki
Ziemniak, burak i marchewkę obierz, opłucz i osusz, następnie pokrój w cienkie plasterki. Olej wlej na głębszą patelnię i dobrze rozgrzej ( oleju tyle by przygotowane warzywa podczas smażenia były zanurzone w oleju ). Na dobrze rozgrzany olej wrzucaj partiami lecz pojedynczo przygotowane warzywa, smaż do zrumienienia i aż warzywa staną się kruche. Wyjmuj łyżką cedzakową i odsączaj na ręczniku papierowym. Smacznego
Przygotowanie warzyw.
Smażenie chipsów.
Chipsy gotowe do podania i schrupania.