Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sposób na chipsy ziemniaczane. Co prawda żeby przygotować większą ilość, np.na przyjęcie potrzeba sporo czasu. Ale aby przygotować szybką przekąskę "na użytek domowników" -sposób w sam raz.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 146
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 146
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, wysuszyć i pokroić w równe talarki.
Szklany talerz z mikrofali wyłożyć papierem do pieczenia. Talarki ziemniaków posmarować z obu stron oliwą i ułożyć na papierze. Przypilnujmy aby talarki nie dotykały do siebie. Posypujemy dowolnymi przyprawami. U mnie sól, słodka papryka, zioła prowansalskie.
Ziemniaki umieszczamy w mikrofali. Urządzenie ustawiamy na 3-4 minuty i moc 650W. Minutę przed końcem czasu moc zwiększamy do maksimum.
Wyjmujemy gotowe chipsy i smacznego.