Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1405
Dodano: 15.01.2010
Odsłon: 23858
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jeden biszkopt smarujemy dżemem, nakrywamy drugim. To samo robimy z resztą.
Nutellę przekładamy do miseczki, i rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.
Polewamy biszkopty, i odstawiamy w chłodne miejsce do przestygnięcia. (Ten krok jest zdecydowanie najtrudniejszy i rzadko czekam aż przestygną)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Mateusz15 20 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ale pamiętajmy, że Nutella robi się rzadsza po podgrzaniu. Pozdrawiam. A same ciastka to świetny pomysł.0 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
myslę, ze lepiej byłoby je wtedy zanurzać w gorącej polewie czekoladowej jak do tortów albo w rozpuszczonej czekoladzie, nutella jest za gęsta do tego.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł na nagłą zachciankę, A gdyby tak całe zanurzyć w nutelli?0 Kto głosował? | Odpowiedz