Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak właśnie domowe pyszne chrupiące no i zdrowe, z tym zdrowe to jak kto myśli bo przecież na co dzień nie jadamy frytek prawda?
miska, durszlak, patelnia
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 296
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 296
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Ziemniaki obrać umyć i pokroić w paski dowolnej grubości, po pokrojeniu i umyciu przełożyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody w której były płukane. Po osuszeniu dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać, odstawić na 20 minut aby każdy słupek był obtoczony w mące
Po wyznaczonym czasie smażyć frytki na rozgrzanym oleju do pięknego złotego koloru, gotowe frytki mogą służyć jako dodatek do dań głównych