Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je z masełkiem czosnkowym i to był rewelacyjny pomysł. Zrób właśnie w ten sposób a przekonasz się że to super pomysł.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6411
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29702
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6411
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29702
Składniki
Drożdże rozpuszczam z mlekiem ,cukrem i odstawiam na 5 minut. Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie olej i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na 30min. Z ciasta formuję małe prostokątne kawałki a następnie formuję łódki. Smaruję masełkiem czosnkowym, posypuje serem żółtym i układam wszystkie składniki. Na górze posypuję ponownie serem . Piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym na 220 stopni . Na końcu dodaję keczup szczypiorek i prażoną cebulkę Pycha