Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe kebaby z kurczakiem w cieście naleśnikowym

Domowe kebaby z kurczakiem w cieście naleśnikowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2528

Dodano:

Odsłon: 3551

Domowe kebaby z kurczakiem i warzywami oraz sosem czosnkowym. Polecam przepis na domowy fast food ;)

Składniki

  • Naleśniki
  • 2 szklanki mąki,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1,5 szklanki wody,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki oleju.
  • Kurczak
  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • przyprawa do gyrosa.
  • Pozostałe
  • Pół główki kapusty lodowej,
  • 2 pomidory,
  • 3 ogórki gruntowe,
  • Ketchup.
  • Sos
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta ostrej papryki/
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowe kebaby z kurczakiem w cieście naleśnikowym

Przygotowanie


  1. Naleśniki:

    Jajka rozkócamy, stopniowo dodajemy wodę, mleko i mąkę.

    Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

    Na koniec wlewamy olej i mieszamy.

    Smażymy duże, cienkie placki.

  2. Mięso;

    Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę.

    Smażymy 5 minut, następnie przyprawiamy i chwilkę dusimy.

  3. Sos;

    Majonez mieszamy z jogurtem i przyprawami.

    Czosnek przeciskamy i dodajemy do reszty składników, mieszamy.

    Pomidory i obrane ogórki kroimy w kosteczkę.

    Każdy placek smarujemy sosem, następnie układamy sałatę, posypujemy kurczakiem i warzywami, polewamy ketchupem.

    Składamy.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń