Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty sposób na domowe pyszne sushi. Potrzebne pare składników. Koniecznie użyj ryż specjalnego do sushi bo ze zwykle nie uda się.
Nóż, garnek, folia spożywcza
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7256
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2710
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20231
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 589
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 833
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7256
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2710
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20231
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 589
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 833
Składniki
Na początku na blacie rozwiń folię spożywczą i połóż jeden liść algi (na zdjęciu widać jakich ja użyłam). Do garnka wsyp 65 g ryżu do sushi i gotuj przez 10 minut.
Kiedy ryż się ugotuje ubierz rękawiczki i rozłóż po całym wodoroście. Ryż powinien być kleisty.
Kolejnym krokiem będzie ułożenie dodatków, ja zrobiłam pół z kozim serem pół z serkiem kanapkowym.
Kiedy to zrobicie, zacznijcie zwijać sushi jak naleśnika a następnie owińcie to folią, która wcześniej przy kleiście do blatu. Taki rulon włóżcie do lodówki na 2-3 godziny.
Następnie wyciągnijcie je i pokrójcie (użyjcie ostrego nożu) razem z folią. Na samym końcu delikatnie zdejmijcie folię.
Z tego przepisu wyszło mi tyle ile widać na zdjęciu;)
Całość posypcie sezamem. Do takiego sushi świetnie będzie pasować sos sojowy. Gotowe!!! Smacznego!!!