Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe tosty, do wykonania których wystarczy nam tylko patelnia i składniki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Pieczarki należy obrać i pokroić w drobną kostkę. Tak samo robimy z cebulą. Smażymy wszystko razem na oleju doprawiają solą i pieprzem. Ważna uwaga: smażymy to na bardzo rozgrzanym oleju i w wysokiej temperaturze do momentu aż pieczarki pięknie się zezłocą
Ser ścieramy na tarce. Kroimy dwie kromki chleba i smarujemy je masłem. Ważne aby chleb był posmarowany masłem od zewnętrznej strony. Do środka nakładamy najpierw ser - całkiem sporo, następnie usmażone pieczarki i znowu ser. Od góry nakładamy drugą kromkę chleba.
Patelnię lekko rozgrzewamy i układamy na niej naszego tosta. Smażymy go na niewielkim ogniu a patelnię przykrywamy pokrywką. Chodzi o to, aby ser mógł się stopić pod wpływem temperatury. Kiedy się ładnie zarumieni przewracamy go na drugą stronę i smażymy w taki sam sposób pod przykryciem.
Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak wykonać ten przepis krok po kroku. Życzę smacznego!