Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe tosty, do wykonania których wystarczy nam tylko patelnia i składniki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Pieczarki należy obrać i pokroić w drobną kostkę. Tak samo robimy z cebulą. Smażymy wszystko razem na oleju doprawiają solą i pieprzem. Ważna uwaga: smażymy to na bardzo rozgrzanym oleju i w wysokiej temperaturze do momentu aż pieczarki pięknie się zezłocą
Ser ścieramy na tarce. Kroimy dwie kromki chleba i smarujemy je masłem. Ważne aby chleb był posmarowany masłem od zewnętrznej strony. Do środka nakładamy najpierw ser - całkiem sporo, następnie usmażone pieczarki i znowu ser. Od góry nakładamy drugą kromkę chleba.
Patelnię lekko rozgrzewamy i układamy na niej naszego tosta. Smażymy go na niewielkim ogniu a patelnię przykrywamy pokrywką. Chodzi o to, aby ser mógł się stopić pod wpływem temperatury. Kiedy się ładnie zarumieni przewracamy go na drugą stronę i smażymy w taki sam sposób pod przykryciem.
Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak wykonać ten przepis krok po kroku. Życzę smacznego!