Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu mięsko? Ano mięsko, zima jest, trzeba jeść konkretnie. A kanapka z takim domowym baleronem to za niezły lunch wystarczy. Bez chemii, oczywiście! Z kilograma (około) karkówki - (około) 80 dag pysznego baleronu. Jak chce UE - bez wędzenia, parzony!
Umyte i dokładnie osuszone mięso natrzyj przyprawami i dokładnie je wmasuj.
Zawiń ciasno w folię i schowaj na dwa dni do lodówki.
Na zdjęciu - z przyrodnim bratem - baleronem pieczonym.
Po dwóch dniach (minimum) przekładamy mięso do szklanego lub ceramicznego naczynia, zalewamy rosołem, przykrywamy i wkładamy na powrót do lodówki.
Znowu nie mniej niż dwa dni, ale tym razem zaglądamy tam częściej - co kilka godzin mięso trzeba przewrócić.
Kiedy ślinotok będzie już na tyle duży, że nie da się wytrzymać - wyjmij mięsko z zalewy, osusz i zwiąż ciasno sznurkiem (lub włóż do siatki).
Zagotuj w garnku wodę - to nie może być wrzątek, woda musi mieć ok. 80 stopni - włóż mięso i trzymaj w tej temperaturze ok. godziny.
Zestaw z ognia i pozwól, aby baleron ostygł w zalewie - będzie bardziej soczysty.
Taka kanapka wynagrodzi Ci wszelkie niedogodności związane z długim procesem przygotowywania.
P.S.
Wywaru nie wylewaj - będzie z niego pyszny żurek!
Takie domowe wafelki do popołudniowej kawusi, szybkie, proste w wykonaniu :)
Odsłon: 1705
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 39
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 305
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 77
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 110
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 39
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 305
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 77
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 110
Składniki
Umyte i dokładnie osuszone mięso natrzyj przyprawami i dokładnie je wmasuj.
Zawiń ciasno w folię i schowaj na dwa dni do lodówki. Na zdjęciu - z przyrodnim bratem - baleronem pieczonym.
Po dwóch dniach (minimum) przekładamy mięso do szklanego lub ceramicznego naczynia, zalewamy rosołem, przykrywamy i wkładamy na powrót do lodówki.
Znowu nie mniej niż dwa dni, ale tym razem zaglądamy tam częściej - co kilka godzin mięso trzeba przewrócić.
Kiedy ślinotok będzie już na tyle duży, że nie da się wytrzymać - wyjmij mięsko z zalewy, osusz i zwiąż ciasno sznurkiem (lub włóż do siatki). Zagotuj w garnku wodę - to nie może być wrzątek, woda musi mieć ok. 80 stopni - włóż mięso i trzymaj w tej temperaturze ok. godziny. Zestaw z ognia i pozwól, aby baleron ostygł w zalewie - będzie bardziej soczysty.
Taka kanapka wynagrodzi Ci wszelkie niedogodności związane z długim procesem przygotowywania. P.S. Wywaru nie wylewaj - będzie z niego pyszny żurek!
Przepisy Przekąski
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 48
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 39