Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOMOWY FAST-FOOD każdy je lubi. Dzisiaj przygotowałam dla Was kawałki kurczaka w chrupiącej panierce zawinięte w plackach tortilli z sosem czosnkowym oraz frytkami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 374
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 374
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w paski. W misce umieścić wszystkie składniki na marynatę, dodać mięso, wymieszać. Przykryć folią i włożyć do lodówki na dwie godziny lub dłużej. Składniki na sos umieścić w miseczce, dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Wymieszać. Kawałki mięsa obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut . Placki tortilli podgrzać w mikrofali, posmarować sosem, ułożyć liście sałaty, położyć mięso, pomidory, ogrórki, polać sosem i zwinąć. Smacznego