Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 71
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 260
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 272
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 71
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 260
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 272
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, na oleju rzepakowym. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć. Dodać pół szklanki przegotowanej wody oraz pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Chwilę gotować. Jajko roztrzepać z mlekiem. Dodać łyżkę mąki i dokładnie pomieszać, żeby nie było grudek. Dodać do pieczarek. Podgrzewać i mieszać tak długo, aż sos zgęstnieje. Sos musi być dość gęsty. Półbagietki przekroić wzdłuż. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć bagietki. Na każdą bagietkę nałożyć sos i przykryć startym na tarce, na grubych oczkach serem. Ser posmarować mieszanką majonezu z ajwarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 - 200 stopni na ok. 10 min. Ser musi się ładnie rozpuścić. Bagietki bez mieszanki majonezu z ajwarem można podać z ketchupem. Smacznego.