Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowy ajvar według Ewy Wachowicz

Domowy ajvar według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 1073

Dodano:

Odsłon: 1478

Znakomity sos, który można podawać jako pastę do kanapek, wraz z makaronem lub z pieczonym mięsem. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"

Składniki

  • 4-5 papryk czerwonych
  • 1 bakłażan
  • główka czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy ajvar według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Warzywa opiec na grillu. Z papryk zdjąć skórkę, miąższ drobno pokroić i przełożyć do miski. Miąższ z bakłażana wyjąć łyżką. Dodać do papryki. Dorzucić czosnek wyciśnięty z łupin.

  2. Dolać sok z cytryny, miód i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

  3. Przełożyć do słoiczków. Zalać oliwą i zakręcić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń