Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity sos, który można podawać jako pastę do kanapek, wraz z makaronem lub z pieczonym mięsem. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6729
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6729
Składniki
Warzywa opiec na grillu. Z papryk zdjąć skórkę, miąższ drobno pokroić i przełożyć do miski. Miąższ z bakłażana wyjąć łyżką. Dodać do papryki. Dorzucić czosnek wyciśnięty z łupin.
Dolać sok z cytryny, miód i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Przełożyć do słoiczków. Zalać oliwą i zakręcić.