Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity sos, który można podawać jako pastę do kanapek, wraz z makaronem lub z pieczonym mięsem. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Składniki
Warzywa opiec na grillu. Z papryk zdjąć skórkę, miąższ drobno pokroić i przełożyć do miski. Miąższ z bakłażana wyjąć łyżką. Dodać do papryki. Dorzucić czosnek wyciśnięty z łupin.
Dolać sok z cytryny, miód i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Przełożyć do słoiczków. Zalać oliwą i zakręcić.