Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z najpopularniejszych potraw kuchni Bliskiego Wschodu bez wątpienia jest hummus. Hummus jest fajną opcją na przygotowanie posiłku bogatego w białko. Domowy hummus jest bardzo prosty do zrobienia, wystarczy zblendować wszystkie składniki razem. Hummus robię bardzo często, najczęściej właśnie w takiej klasycznej formie. Pyszny i niezawodny.
mocny blender, który będzie niezbędny aby humus był gładki, kremowy i puszysty.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3683
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 476
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3683
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 476
Składniki
Całość zmiksuj na gładką pastę. Następnie małą strużką wlewaj zimną wodę, jednocześnie dalej blendując. Dolej stopniowo tyle wody, aż konsystencja będzie wystarczająco dla Ciebie rzadka. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw sokiem z cytryny czy solą. Hummus przełóż do płytkiego naczynia i polej oliwą. Udekoruj według uznania. Podawaj z ulubionym pieczywem, krakersami lub z warzywami pokrojonymi w słupki.