Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni, dlatego przygotowałam domowy pasztet z cukinii. Pyszny, aromatyczny, wegetariański pasztet z cukinii sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, ryżu czy jako lekki obiad. Świetnie smakuje na zimno polany sosem czosnkowym lub grzybowym!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 581
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1377
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25637
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 581
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1377
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25637
Składniki
Cukinie ze skórką i obraną cebulę umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie zasypać je łyżką soli, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut, aby warzywa puściły wodę. W międzyczasie obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po 30 minutach odcisnąć cukinię i cebulę z nadmiaru wody. Następnie dodać do nich startą marchewkę, bułkę tartą, kaszę mannę, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę z oliwek i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia się składników. Masę przełożyć do keksówki (długość 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić po całej blaszce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec pasztet 60 minut (funkcja góra-dół), gotowe! Smacznego!