Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
rybe rozmrozic i odcisnąc z nadmiaru wody,pokroić na kawałki,posolic,posypac pieprzem i skropic sokiem z cytryny,odstawic na godzinę
do rondla wlać troszke oleju,cebule i pora pokroic i wrzycic do rondla,zeszklić
marchew,seler i pietruszke zetrzec na tarce z grubymi oczkami i dodac do rondla,lekko je przesmazyć
do warzyw dodac listki i ziele ang. ,pieprz i troszke soli,a takze mielona paprykę
wlac sok pomidorowy (zamiast soku mozna dodac pół szklanki wody) i koncentrat pomidorowy,dusic kilka minut,doprawic do smaku cukrem
rybę otoczyć w mące i usmazyc na rumiano 7 do salaterki wlozyc troche warzyw ,potem rybe i tak do wyczerpania składników 8.lubię taką rybę na gorąco ale bardziej mi smakuje na zimno ,podana na drugi dzień z pieczywem